Menu
0
Lokale én regionale kunst
19e eeuwse kunstenaars
Betrouwbaar, kundig en eerlijk
Meedenkend en adviserend

Boggs Frank Myers - 1855-1926

Frank Myers Boggs, geboren op 5 december 1855 in Springfield, Ohio, was een kunstenaar wiens leven en werk de brug sloegen tussen de Amerikaanse en Franse kunstwerelden. Als jonge man verhuisde Boggs met zijn familie naar New York, waar hij een introverte jeugd had en zijn artistieke talenten begon te ontwikkelen.
In 1876 verliet Boggs de Verenigde Staten voor Parijs, een stad die destijds het epicentrum van de kunstwereld was. Hij studeerde aan de École des Beaux-Arts onder Jean-Léon Gérôme, maar vond weinig succes in figuurschilderen. Gérôme adviseerde hem om zich op landschapsschilderen te richten, wat een keerpunt bleek in zijn carrière.
Boggs' werk werd gekenmerkt door zijn vermogen om de essentie van stedelijke en maritieme scènes vast te leggen. Zijn schilderijen van havens, zoals die in Dieppe en Honfleur, en zijn stadsgezichten van Parijs tonen een delicate behandeling van licht en atmosfeer. Zijn stijl, hoewel beïnvloed door het impressionisme, behield een zekere structurele integriteit en helderheid van vorm, waardoor hij zich onderscheidde van zijn tijdgenoten.
Boggs' relatie met het impressionisme was complex. Hij werd gewaardeerd door critici en tentoongesteld in prestigieuze salons, maar hij werd nooit volledig omarmd door de impressionistische beweging. Zijn werk was te onafhankelijk en te verschillend van de radicale stijl van de impressionisten van die tijd. Toch was zijn benadering van licht en kleur duidelijk beïnvloed door deze beweging, en zijn schilderijen stralen een zekere impressionistische kwaliteit uit.

In 1923 werd Boggs een genaturaliseerde Franse burger, een bewijs van zijn diepe verbondenheid met het land dat zijn tweede thuis was geworden. Zijn bijdrage aan de Franse kunst werd postuum erkend toen hij twee dagen na zijn dood op 8 augustus 1926 de Légion d'Honneur kreeg toegekend.

Boggs liet een blijvende erfenis na, niet alleen door zijn eigen werk, maar ook door zijn zoon Frank-Will, die ook kunstenaar werd. Zijn kunstwerken zijn te vinden in musea over de hele wereld, waaronder het Brooklyn Museum, het Metropolitan Museum of Art en het Musée du Luxembourg.

Het leven en werk van Frank Myers Boggs blijven een fascinerend onderwerp voor kunsthistorici en liefhebbers van zowel Amerikaanse als Franse kunst. Zijn vermogen om de trans-Atlantische kunstwereld te navigeren en een unieke artistieke identiteit te creëren, maakt hem tot een opmerkelijke figuur in de kunstgeschiedenis. Zijn werk blijft een getuigenis van de rijke culturele uitwisseling tussen Amerika en Frankrijk in de late 19e en vroege 20e eeuw.

Boggs Frank Myers - 1855-1926 Aquarel - Dordrecht - Wijnhaven
Boggs Frank Myers - 1855-1926

Aquarel - Dordrecht - Wijnhaven

Aquarel - Dordrecht - Wijnhaven
€1.250,00
Boggs Frank Myers - 1855-1926 Aquarel - Dordrecht - Pier Leuvehaven - Bomhaven  en Grote kerk
Boggs Frank Myers - 1855-1926

Aquarel - Dordrecht - Pier Leuvehaven - Bomhaven en Grote kerk

Aquarel - Dordrecht - Pier Leuvehaven - Bomhaven en Grote kerk..
€1.250,00
Boggs Frank Myers - 1855-1926 Olieverf - Wijnhaven - Dordrecht
Boggs Frank Myers - 1855-1926

Olieverf - Wijnhaven - Dordrecht

Olieverf - Wijnhaven - Dordrecht
€9.500,00

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €9500
Kunstenaars