Menu
0
Lokale én regionale kunst
19e eeuwse kunstenaars
Betrouwbaar, kundig en eerlijk
Meedenkend en adviserend

De tweede generatie Dordtse impressionisten dateerd grofweg tussen 1940 - 2006

De eerste- en tweede generatie Dordtse impressionisten is binnen de "Dordtse school" grofweg onderverdeeld in: Eerste generatie Dordtse impressionisten (1880-1940). Tweede generatie Dordtse impressionisten (1940-2006)
Lees meer onderaan deze pagina...

Hoewel er de overgang naar van de 1e-generatie- naar de 2e generatie niet een harde scheidslijn heeft kiezen we hier het grofweg opdelen van de periodes in: Eerste generatie Dordtse impressionisten (1880-1940). Tweede generatie Dordtse impressionisten (1940-2006.

De eerste- en tweede generatie Dordtse impressionisten wordt door ons binnen de "Dordtse school" grofweg onderverdeeld in de periode vanaf ongeveer 1880 tot aan de Tweede Wereldoorlog (eerste generatie) en vanaf de Tweede Wereldoorlog tot aan de dood van "De laatste Dordtse impressionist" Thomas van Heck in 2006.
Daar kun je over discussiëren, maar de meeste 1e generatie Dordtse impressionisten waren vóór of net na de Tweede Wereldoorlog overleden. Veel van de 2e generatie zijn weliswaar voor de Tweede Wereldoorlog geboren, maar kwamen pas erna goed "op stoom". Door het lange leven van Thomas van Heck staat de einddatum op 2006, maar vaak wordt 1970 aangehouden als gemiddelde omdat rond die periode de voortrekkers van de 2e generatie impressionisten waren overleden (Cor Noltee ('67), Steef Wijnhoven ('69) en Daan Muhlhaus ('81).

Lees meer
Lees minder

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis